viernes, 16 de agosto de 2019

DEMAGÒGIA DEL PP


Setmanari Felanitx 12-4-2019
                               DEMAGÒGIA I MENTIDES DEL PP
A aquest setmanari el 5-4-2019 el PP deia que Company vol rebaixar l'IRPF i que aquesta proposta fou rebutjada pel Govern d'Armengol, sense dir que aquest impost és de l'Estat espanyol no de la comunitat autònoma. Sols hi ha una part que cobra la comunitat, ara a Andalusia les dretes l’han rebaixat pels que cobren més de 120.000 euros l’any. Sempre que el PP parla de rebaixar impostos ho vol fer pels més rics. L’únic punt inamovible dels diversos programes del PP és que els rics han de pagar pocs impostos. Quan Aznar va arribar a la presidència del govern el primer que va fer va ser un decret-llei baixant el tipus màxim a pagar d’IRPF, el que pagaven els que tenien més rendes. També vol suprimir els impostos de successions i de donacions, cosa que també promet Casado, quan és un impost que recapten les comunitats autònomes. A Andalusia han suprimit aquest impost que sols pagaven els que reben herències de més d'un milió d'euros. A Balears es paga un 1,2 %. Si baixen els impostos als més rics ¿quines prestacions retallaran als més pobres?. Volen pactar amb Vox que diu que els rics no han de pagar més impostos que els altres i que l'estat no ha de prestat serveis com educació o sanitat, sols ha de tenir exèrcit, policia i justícia penal.
Diuen els del PP que quan governen els socialistes hi ha menys gent fent feina, cosa que és falsa. El 2004, quan Rodríguez Zapatero accedí al poder, hi havia a Espanya 17.011.800 de persones ocupades, el 2007 havien passat a 19.152.300, un   increment de 2.110.500. Molta gent de països menys desenvolupats venia a Espanya a treballar. Després vingué el        crac de la bombolla immobiliària, que el govern del PP havia ajudat a crear amb la llei del sòl, quan feu fallida un banc nord-americà, el 2208,  i ens afectà a tots, sobretot a les Caixes d'Estalvi al front de les quals el PP havia posat polítics (Madrid, València, Galícia). Malgrat tot el 2010 encara que a Espanya hi havia 4.632.400 aturats hi havia 18.355.500 ocupats, un milió 444.700 més que el 2004.  Els del PP repeteixen que els socialistes congelaren les pensions i això sols fou l'any en que estellà la crisi, l'any següent, el 2009 la totalitat de les pensions es revaloritzaren un 2 % i la inflació fou del 0,7 %, es guanyà un 1,7 %. La veritat és que amb 5 anys del govern socialista les pensions més baixes pujaren 24 punts i amb 8 anys de govern del Partit Popular pujaren 4 punts. I a més el govern socialista va treure una llei de dependència amb la que les persones que necessitaven més ajuda cobraven una ajuda extra.
No sé si qualcú es creu els dois que cada dia diu en Casado, com que si Pedro Sánchez és president n'Otegui serà ministre. Critiquen que el PSOE acceptés que el vot d'un diputat de Bildu al decrets socials, la majoria dels quals foren també aprovats per Ciudadanos, i abans ells havien votat amb Bildu contra els pressupostos del govern.    

No hay comentarios: