lunes, 5 de enero de 2015

VIATGE A TOLEDO I MÉRIDA




VIATGE A TOLEDO I MÉRIDA
            El mes de maig del 2014 vaig anar de viatge per la península. Dilluns anàrem a Madrid en avió, llogarem un cotxe i partirem cap a Toledo. En aturarem a Illescas per veure uns quadres del Greco a l'església de l'hospital de la Caritat i dinar. Arribarem a Toledo i anàrem a l'oficina d'informació i turisme vora la porta de Bisagra a demanar un plànol de la ciutat. Havíem reservat una habitació a l'Hotel Sol, que té aparcament per cotxes, i està vora la porta del Sol, lloc molt cèntric. Cal dir que no es pot aparcar dins el casc antic de la ciutat si no ets resident i que a la majoria de carrers no pot aparcar cap cotxe. El segon dia haguérem de canviar d'hotel perquè no hi havia places buides i anàrem a un hotel molt pròxim (vora la porta de Bisagra) i deixarem el cotxe a un gran aparcament gratuït vora l'estació d'autobusos (prop de la porta Bisagra). El primer dia tinguérem temps de visitar l'Hospital de Tavera amb obres del Greco a l'església i el palau dels ducs de Medinaceli. El cardenal Tavera quan va crear l'Hospital per pobres el va deixar a la seva família que per enllaços matrimonials acabà en mans dels Medinaceli, que tenen 56 títols nobiliaris. El segon dia vérem el convent de Santo Domingo el Antiguo amb obres del Greco, "El entierro del conde de Orgaz" a Santo Tomé, l'anomenada casa del Greco i Sinagoga del Trànsit, la catedral (amb les obres del Greco), i l'horabaixa la gran exposició del Greco al Museo de Santa Cruz. S'anunciava dins el circuit del Greco la Capilla de San José però no hi havia entrades fins al cap de 10 dies. Pregant ens digueren que anéssim a comprar les entrades al Museo de Santa Cruz i malgrat fossin per una altra data ens deixarien passar. No val la pena sols hi ha 3 quadres, 2 dels quals també estan al Museu de Santa Cruz, i et cobren 8 euros d'entrada. Al vespre anàrem a una visita guiada pels carrers de la ciutat pagant 15 euros per persona al guia.
            El tercer dia amb el cotxe anàrem a Talavera de la Reina on vérem les murades i dinarem i ens dirigirem a Càceres. Férem voltes fins que ens aturarem davant l'Hotel Los Naranjos, eren les 18,30 i poguérem aparcar a un "carga y descarga" dins una zona d'ORA, al vespres poguérem canviar el cotxe a un aparcament de no ORA. L'horabaixa i al dia següent al matí vérem el barri antic de Càceres ple de palaus nobiliaris que és patrimoni de la Humanitat.  Anàrem a Mérida i trobarem un hotel cèntric (Hotel Rambla Emérita) que té al davant uns aparcaments al carrer reservats per clients i són gratuïts. Al matí ens donà temps de visitar els espectaculars amfiteatre i teatre romans. Després de dinar vérem l'alcazaba musulmana i multitud de restes romans allunyats uns dels altres (moreria, casa Mitreo, Columbaris, circ, temple de Diana, cripta de Santa Eulàlia) i el museu d'escultura romana.
            El quint dia anàrem a Madrid, sense saber per on entrarem arribarem a la plaça d'Espanya, vérem un hotel i ens hi allotjarem, deixant el cotxe a un aparcament subterrani. L'horabaixa visitarem el museu naval i al vespre anàrem al teatre ("En el estanque dorado" amb Lola Herrera i Héctor Alterio). Al darrer dia anàrem al Museu Tyssen i al de l'Acadèmia de Belles Arts Sant Fernando. Al vespre tornarem a Palma.         
         
     


No hay comentarios: