viernes, 9 de abril de 2021

ELS ESTELRICH CINEASTES

 El Felanitx del 5-3-2021 publica:ELS ESTELRICH CINEASTES

A un escrit al setmanari es demanava més informació sobre el fill de Joan Estelrich Artigues que es va dedicar al cinema, i cal afegir que també ho feu el nét.

El fill es deia Joan Estelrich i March (Barcelona 1927-Madrid 1993) i fou ajudant de direcció i cap de producció de Juan Antonio Bardem, Orson Welles, Anthony Mann, Luis García Berlanga, Luis Buñuel i de Fernando Fernán Gómez a qui dirigí a El Anacoreta (1976) pel·lícula de la que fou guionista i director. En Fernando seria el padrí de fonts del seu fill Joan. 

El nét del humanista es deia Joan Estelrich i Base (Madrid, 1963), conegut com a Juan Estelrich junior. Va casar amb Emma Suárez amb qui tingué un fill. Va dirigir La vía láctea (1991) amb el mític Mickey Rooney, Emma Suárez i Fernando Rey. A Pintadas (1996) dirigí a Emma Suárez, Fernando Fernán Gómez i Arturo Fernández. L'any passat dirigí la pel·lícula documental "Los Medieros" (es pot veure a Filmin).

Acaba de sortir un llibre de 605 pàgines de varis autors: Juan Estelrich, el eslabón necesario del cine español  (Madrid: Denipage, 2021).

Onofre Vaquer



No hay comentarios: